Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
91. polípor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet de soca del gènere Polyporus, de carn coriàcia, peu central i porus. [...]
92. ravioli
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Petita peça quadrada de pasta de farina farcida de carn o de verdura. [...]
93. bistec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall de carn de bou o de vedella per a fer a la graella, a la planxa o bé fregit. bistec rus Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. bistec tàrtar Carn picada de bou o de [...]
94. glutamat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sal de l'àcid glutàmic. glutamat monosòdic Additiu alimentari que intensifica el gust, de fórmula HOOCCH2CH2CH(NH2)COONa, emprat en derivats de la carn, sopes preparades i altres aliments en conserva. [...]
95. girell -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que es tomba o gira fàcilment. Una pedra girella. Embotit de carn de xai. [...]
96. ino-
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. ís inós, 'múscul', 'carn'. Ex.: inoesclerosi, inotropisme. [...]
97. llonganissa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de budell llarg i prim ple de carn de porc picada i adobada. [...]
98. xai
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de xai. Xai a la brasa. [fem. xaia] Persona dòcil com un anyell.  [...]
99. arrebossar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir amb una capa de morter, calç, ciment o guix (el parament d'una paret, d'un mur). Cobrir amb una capa d'ou batut i farina, pa ratllat o farina de galeta (el peix, la carn, etc.) abans de fregir-los. Cobrir, tapar, embolicar. [...]
100. abastador 2 abastadora
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que té per ofici abastar un mercat, una botiga, etc. Els abastadors de carn. [...]
Pàgines  10 / 38 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>